Pelletgestookte verwarming

Home Duurzame energie Pelletgestookte verwarming

Pellets in pelletkachel

Een pelletkachel is een soort houtkorrelkachel of een elektronische houtkachel (volautomatische verbrandingskachel) waarin pellets worden verbrand. Pellet is een ander woord voor korrel en staat voor de biomassa brandstof die wordt gebruikt. Ze leveren een optimale verbranding met een zeer hoog rendement. Het is een milieuvriendelijke en betaalbare verwarmingsbron.

Pellets worden als kleine staafjes hout onder hoge druk samengeperst en zijn gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er komen geen toevoegingen aan te pas en er worden ook geen bomen voor gekapt. Pellets hebben een zeer laag vochtgehalte en geven slechts weinig as af (0,5% as).

 

[vc_tabs timeline=”0″] [vc_tab title=”Pelletkachel” icon=”” active=”0″] Van buiten lijkt een pelletkachel op een houtkachel mede door de vlammen die aan de voorzijde door het glas zijn te zien. Maar van binnen zit de kachel boordevol moderne techniek en regelt en controleert een computer de gehele kachel. De pellets liggen in de voorraadtank van de kachel opgeslagen. Een pelletkachel is veilig, goedkoop en CO2 neutraal.

Pelletkachels in showroom

Het ontsteken gebeurt automatisch en via een display (of afstandsbediening) kan de gewenste temperatuur ingesteld worden. Pelletkachels hebben een schone verbranding en geven geen stank. In de meeste huizen kan deze pelletkachel op een eenvoudige wijze tegen een buitengevel geplaatst worden waarna deze op een speciale geveldoorvoer wordt aangesloten.
Pelletkachels zijn ideaal voor decentrale verwarming. Met een pelletkachel verwarmt u een enkele ruimte. Zo hoeft bijvoorbeeld niet een hele woning worden verwarmd. Pelletkachels zijn zeer geschikt voor woningen. Het is een duurzame en sfeervolle manier van verwarmen. [/vc_tab] [vc_tab title=”Pellet cv-ketel” icon=”” active=”0″] Een pellet cv-ketel is een houtgestookte cv-ketel. Dit is een duurzame manier om een woning of een bedrijfspand mee te verwarmen. Wanneer u een pellet cv ketel in uw woning op bedrijfspand installeert, bespaart u tot 65% op uw energiekosten en verwarmt u tegelijkertijd CO2 neutraal!

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Pellet cv-ketel

De pellets liggen in de voorraadtank van de kachel opgeslagen en kunnen eventueel via een automatisch toevoersysteem worden aangeleverd. Een pellet cv ketel is ontwikkeld om met de hoogst mogelijke efficiëntie warmte te onttrekken uit de verbranding van pellets. De pellet cv ketel kan worden aangesloten op een bestaand warme afgiftesysteem zoals radiatoren, ventilatieconvectoren en vloerverwarming. [/vc_tab] [/vc_tabs]

Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact met ons op. Ook komen wij graag langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

0518432299