Zonneboilers

Home Duurzame energie Zonneboilers

Ezonneboileren zonneboiler is een betrouwbaar, comfortabel en makkelijk toepasbaar systeem waarmee u ongeveer op de helft van uw energiekosten voor warm water kunt besparen. Tevens draagt het systeem bij aan een besparing op de CO2 uitstoot.
Zonlicht is gratis en altijd aanwezig, waardoor het systeem zich vanzelf terugbetaalt. Een zonneboiler levert net als een gewone boiler, geiser of combiketel, warm water voor gebruik in de keuken of badkamer. Een zonneboiler is een aanvullend systeem op het warmwatergedeelte van de combiketel.

Hoe werkt een zonneboiler?

Het op het dak geplaatste zonnepaneel (1) betrekt warmte van de zon en verwarmt daarmee het tapwater in een boiler (12). De grootte van de zonnecollector bepaalt hoeveel warm water het systeem kan leveren. Een standaard paneel heeft een oppervlakte van circa 2,5 m2. Als het water in de boiler niet voldoende is opgewarmd, bijvoorbeeld bij een kleiner aantal zonnige dagen, dan zorgt een naverwarmer – meestal de aanwezige combiketel (16) – ervoor dat het warme tapwater altijd met een minimale temperatuur van 60 graden naar de keuken en/of badkamer gaat.

principeschets zonneboilersysteem

principeschets zonneboiler-systeem

1;   Collector
2;   Pomp
3;   Terugslagklep
4;   Flowregelaar
5;   Drukmeter
6;   Overstortventiel
7;   Expansievat
8;   Vulkraan collector
9;   TCU-regeling
10; Sensor collector
11; Sensor boiler
12; 125 liter boiler
13; automatische ontluchter
14; Thermostatisch mengventiel
15; Inlaatcombinatie
16; bestaande combi-ketel

 

Nog meer weten? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.