Grienedyk 48,
9074 AC Hallum
0518 43 22 99 info@vellema.nl
img

Torenuurwerken

Vakmanschap torenuurwerken

Torenuurwerken

Vellema Torenuurwerken B.V. is gevestigd in het Friese dorp Hallum en levert ruim 90 jaar ambachtelijk vakmanschap op het gebied van reparatie, restauratie en onderhoud aan  (monumentale) torenuurwerken, (luid)klokken, wijzerplaten en bijbehorende onderdelen. Binnen Vellema is deze kennis overgegaan van vader op zoon. Het combineren van kennis en respect voor historische en monumentale torenuurwerken met de mogelijke toepassingen van eigentijdse automatiseringstechnieken is een specialisme van Vellema.

Tijdens restauratieprojecten van torenuurwerken en luidklokken wordt nauw contact onderhouden met adviseurs van de Stichting tot behoud van het Torenuurwerk, Rijksdienst Cultureel Erfgoed en andere erkende klokkenadviseur.

Vellema’s specialisme: 

  • Luidklokken: luiden en slaan
  • Wijzers en wijzerplaten: geven een tijdsaanduiding
  • Torenuurwerken: aandrijving wijzers en slaghamers
  • Klepels en luidassen
  • Oude mechanische uurwerken (400 jaar )
  • Elektronische DCF-ontvanger

Een bijzonder specialisme omdat de veelal historische torenuurwerken en luidklokken zich bevinden in middeleeuwse kerktorens en van grote monumentale waarde zijn.

De specialisten van Vellema Torenuurwerken zijn werkzaam in kerktorens en gemeentehuizen in het hele land. Van Hallum tot Meedhuizen en van Marknesse tot Amsterdam. Kijk voor vergelijkingsmateriaal bij referenties.

Onderstaande film geeft een impressie van een bijzonder project van Vellema. De restauratie-operatie van de kerkklokken in Hallum.